Camerabewaking

Het aantal bewakingcamera's groeit enorm de laatste jaren. Door de groeiende vraag zijn goede en betrouwbare camerasystemen een stuk betaalbaarder geworden. Afhankelijk van de situatie moet er voor de juiste camera worden gekozen. Een goed systeem vraagt om een advies op maat. En dat advies bieden wij.

cctv

Traditionele systemen zijn meestal cctv-systemen (closed circuit TV). Dit zijn systemen met analoge camera's aangesloten op een opnamerecorder. Deze systemen worden nog steeds volop toegepast, maar we zien ook dat er steeds meer IP-camerasystemen worden gebruikt.

IP-camerasysteem

Doordat de IP-camera's en recorders steeds betaalbaarder worden, zien we een toename van IP-camerasystemen. De kosten voor een IP-systeem liggen nauwelijks boven de cctv-systemen. De IP-systemen hebben vele voordelen ten opzichte van de cctv-systemen.

IP-camera's zijn makkelijk bereikbaar vanaf elke willekeurige pc of smartphone. Een ander groot voordeel is dat een IP-systeem gemakkelijk te installeren is. De camera's zijn vrijwel altijd voorzien van PoE, dat inhoudt dat de camera wordt aangesloten met een enkele UTP netwerkkabel. De kabel wordt tevens gevoed vanuit de switch waarop deze is aangesloten. Zo behoren losse cameravoedingen en coax-verbindingen tot het verleden.

Voor een vrijblijvend advies op maat kunt u contact met ons opnemen.